За всяка жена, това е един от най-важните периоди от живота и.

Емоциите, трепета и очакването, но и страха са част от целия процес на бременността и ние трябва да сме максимално подготвени за да протече всичко по възможно най-добрия начин.
Голяма част от бременните жени не са наясно с процесите, които възникват в тялото и промяната на хормоните. Не се грижат за себе си преди забременяване и по-време на него, когато си позволяват всякакви храни в нездравословни количества.

В последствие качват много килограми, които често не свалят, а за съжаление има и здравословни проблеми. Контрола над теглото далече не е само заради естетическата част, а за здравето както на майката, така и на бебето.

В зависимост от бременността, начина на зачеване, възрастта и други фактори, промените, които ще настъпят са различни. Важно е да се следи и емоционалното състояние, защото то е пряко свързано с храненето и наддаването на килограми.

Бебето, което расте в нас, не е предпоставка за безразборно хранене!

Като специалист по хранене, и майка на близначета мога да Ви гарантирам, че грижите за Нас самите преди бременност са ключов фактор за това как ще ни се отрази тя!
Въпреки спецификите на това да износиш две бебета, да си в по-напреднала възраст ( родих на 36), медикаментите и стреса, това което е най-важното за мама и бебе си остава балансираната и правилна храна, леката физическа активност и себепознание! Винаги ще бъда благодарна на себе си за това, че имам тази професия и знаех какво точно да направя.

При бременност спорта трябва да е за мобилност, гъвкавост и тонус.
За психическото равновесие и контрол над бушуващите емоции (повярвайте с близнаци всичко е х 2 и по-трудно).
Тежките и интензивни тренировки тук за мен са абсолютно безотговорни и го казвам като човек със сериозни познания и професионален опит в спорта!

Мили дами, бъдете разумни и отговорни, погрижете се за тези моменти по най-добрия начин за да се радвате на лека бременност и щастливо и здраво бебче!

Какво мога да предложа аз:

  • Хранителен режим 1 :  хранене при планувана бременност 
  • Хранителен режим 2: хранене по време на бременност: I, II,III триместър – режима се ъпдейтва за всяко тримесечие и състоянието. Може да поръчате само един триместър или по етапно всички.
СВЪРЖИ СЕ С МЕН