Ежедневно отговарям на запитванията на много хора, повечето от които жени, които искат да свалят килограми или да оформят тялото си! Разбира се преди летните почивки всеки иска да е бързо!
В повечето случаи проблемите, с които се сблъскват си приличат – липса на време, липса на прогрес, липса на желание за спорт, нужда от сладко (шоколад), трудност при спазване на режим.

Този тип хора консумират предимно плодове и зеленчуци, не пият вода и в последствие започват и доста здравословни проблеми.

За да постигнете физиката, която искате и най-важното да я задържите и доразвиете в последствие, трябва да знаете и да разберете, че има някои прости правила:

  • 1. Движение и двигателна култура – няма как да очаквате резултат с добър завършек без да се движите – качвате или сваляте килограми, спорта изгражда красива и стегната физика, бори се с целулита и стриите. Укрепва здравето и сърдечната система!
  • 2. Балансирано хранене – съотношение между белтъчини, въглехидрати и мазнини. Различни за пол и възраст и според целите, но липсата на дори едно от тях е вредно за здравето и Ви отдалечава от мечтаната физика/форми! Диабета тип 2 е в следствие точно на грешка в консумацията на Макронутриенти, както и редица други здравословни проблеми.
  • 3. Хранителните добавки не са стероиди – витамините и минералите спадат към тях, а дефицита на някои от тях ни разболява, както и доста често е голям минус в борбата с килограмите. Л-Карнитин, АЛА, Омега-3 Мастни киселини, Колаген, Хром, Магнезий, Цинк и т.н.
  • 4. Търпение – това важи за повечето неща, които искате да постигнете в живота си и те да са с траен резултат. Постоянството и търпението се отплащат!
  • 5. Доверие / Вяра – в човека, към който сте се обърнали за помощ или вяра във Вас, ако сами се борите с това ново за Вас начинание.
    6. Знания – информирайте се за човешката анатомия, физиология, за храните и кое какво причинява. Интернет дава всичката необходима информация, стига да искате да знаете повече!
  • 7. Всяка храна, която обичате може да се направи с аналог и да е също толкава вкусна, но далеч по-полезна!
    8. Не чакайте да Ви се наложи, започнете от днес за да се чувствате добре утре!

 

Автор : Линда Робертович

www.HealthSportSpirit.com