Здравейте,

след като вече четете моята визитка, значи имате интерес да промените начина си на живот, чрез балансирано хранене, силата на духа, позитивната нагласа и спорт!

За тези от Вас, които попадат за пръв път на моя сайт и се сблъскват с моята личност, на кратко за мен:

Казвам се Линда Робертович и съм Wellness Coach!

Родена и израснала в София, като един виден Козирог съм целеустремена и амбициозна. От както имам съзнателно мислене винаги съм имала интерес в областта на здравословното хранене, спорта и холистичната медицина. 

Завършила съм  Бизнес Администрация в НБУ, имам корпоративен опит в български и международни компании над 12 г.,докато не дойде момента изцяло да се занимавам със здравен коучинг чрез консулатции, здравословно хранене/диетология и физическо усъвършенстване. Това е моята професия и страст повече от 8 години. Имам последващото обучение и международна диплома Diet&Nutrition Тerapist  S.N.H.S, accredited by The ICHM UK § AADP USA.

Разбира се постоянно участвам в редица обучения и семинари за да съм наясно с новостите в здравния коучинг. Дипломата ми обхваща различи подходи в диетиката, принципите на хранене и как те взаимстват с нашето тяло, как могат да ни помогнат да сме здрави и същевременно да не лишаваме тялото си от важни за него елементи. Обученията, които съм преминала са за различни етапи от човешкия живот: Основи на храненето, детско хранене, хранене в напреднала възраст, хранителни разстройства, хранене при ендокринни заболявания, хранен при спорт и специфични спортни цели, бременност ( включително репродуктивни проблеми), веганство и вегетариснство и т.н. Също така обучения по психология, стрес мениджмънт, ментално здраве, лайф коучинг и др.

Работила съм в Близкият изток като нутриционист и персонален треньор, където натрупах огромен опит с хора, които имат различна култура и много, много здравословни проблеми в следствие на лошо хранене, климат, религия и обичаи. Всяко 2-ро дете там страда от затлъстяване, а жените имат редица ендокринни проблеми. Работата ми там ме научи на много! 

Винаги съм обичала спорта и го практикувам цял живот от 6 годишна възраст ( спортна гимнастика,акробатика, плуване, фитнес.) Обожавам  да опитвам нови методики за усъвършенстване на натурална изградена физика, чрез правилното подбиране на хранителните източници, интензивни тренировки и опознаване на човешката физика и психология!  Състезавала съм се три пъти в чужбина и България, за да приложа моя модел на хранен и спорт и да покажа, че всичко може да се случи без прием на вредни медикаменти. И да получава се, по трудно, е но е и здравословно!

За съжаление начина на живот в днешно време и производствените процеси на храните налагат постоянно надграждане на знанията за да може да се справим със сериозните и зачестили здравословни проблеми във всички възрасти. Колкото и да е жалко България вече е със завишен процент на деца и възрастни с наднормено тегло и здравословни проблеми.

Аз искам да виждам здрави и енергични деца и като майка  знам и вярвам , че това е отговорност на родителите!

Думите, които най-правилно ме описват са мечтател и боец и искам да помогна на повече хора не само да мечтаят, но и да реализират мечтите си.

Истината обаче, е че доста често нещата не се случват точно както сме си ги представяли и животът ни сблъсква с много неочаквани перипети и изненади, а това  води до две неща: – отказ или борба!

За съжаление по-голямата част от хората спадат към първата група – отказват се след първото препятствие, след първия неуспех, обвиняват съдбата, околните и се затварят в себе си, оставяйки мечтите да останат само в главите им и живота да си отиде!

Зад успеха обаче и постигането на целите ни обаче седят други неща, които са много важни и важат за всичко, което искаме в този живот!

Дисциплина, търпение, работа и постоянно надграждане!

Може да звучи банално, но е така. Аз съм чистият пример за това, че перипетите и трудностите не трябва да ни отказват от мечтите ни. Последните 20 години ме подложиха на какво ли не (на 19 г. хранително разстройство(емоционално хранене) после преминах към вегетарианство. Много стрес в корпоративния свят, гладуване и популярни диети, а от там здравословни проблеми и сблъсък със здравната система в България).На 25 вече имах доста натрупан опит и поставях основите на знанията си чрез метода проба-грешка, тъй-като литературата тогава беше доста ограничена! От тогава на сам изчетох хиляди страници и ги приложих, а храната и спорта са ми дали само здраве и щастие! Не забравяйте,че двете вървят ръка за ръка.

Има две прекрасни дъщери (двуяйчни близначки) и като майка искам да покажа, че нито възрастта, нито бременността са извинение за качване на кг. и трудно възстановяване – всичко зависи от Нас и положените усилия, преди и след бременност! Тук съм за всички Вас бъдещи и настоящи мами 🙂

Да преследвам целите си, да работя за себе си, да открия баланса между работа, личен живот, хоби и най-вече ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ от това, което правя е плод на горепосоченото – дисциплина, търпение, работа и постоянно надграждане!

Светът е динамичен и всичко се променя много бързо. Храната не е същата, културата при хората не е същата! Възрастта се промяна, а с нея и нуждите на тялото ни!

Здравето е лична отговорност, а храната и спорта вървят ръка за ръка и реалните ползи от това ще дойдат след напредване на възрастта. Естетическите ползи са част от процеса ! БАЛАНСЪТ е в основата!

Искам хората да си вярват повече, но да са готови и да работят над себе си!

Желанието ми е Вие, които имате нужда от помощ, да знаете, че мога да бъда ваша подкрепа и учител, който ще Ви насочва да постигнете целите си, но трябва да сте наясно, че в основата на тази промяна винаги ще седи вашето желaние „ Колко силно искате това да се случи и какво сте готови да жертвате за да постигнете  крайната цел“

А моята крайна цел е здраве, добра форма и най-важното личностно удовлетворение от това да съм полезна на хората без да предам себе си, ценностната си система и вярвания!

С уважение,

Линда Робертович