Здравейте,

след като вече четете моята визитка, значи имате интерес да промените начина си на живот, чрез балансирано хранене, силата на духа, позитивната нагласа и спорт!

За тези от Вас, които попадат за пръв път на моя сайт и се сблъскват с моята личност, на кратко за мен:

Казвам се Линда Робертович и съм Хранителен терапевт/диетолог!

Родена и израснала в София, като един виден Козирог съм целеустремена и амбициозна. От както имам съзнателно мислене винаги съм имала интерес в областта на здравословното хранене, спорта и холистичната медицина. 

Завършила съм  Бизнес Администрация в НБУ, имам корпоративен опит в български и международни компании над 12 г.,докато не дойде момента изцяло да се занимавам със здравен коучинг чрез консултации, изграждане на навици за здравословно хранене/диетология и физическо усъвършенстване. В последствие изкарах и диплома за хранителен терапевт (SNHS Master Nutrition Therpist) член съм на The International College of Holistic Medicine и като част от работата ми съм и сертифициран персонал треньор към International Sports Science Association (ISSA) и имам дългогодишна практика в работата с клиенти.

Работата ми с клиентите ми е лична отговорност и постоянно преминавам нови обучения, участвам в семинари и надграждам. 

 Дипломата ми обхваща различи подходи в диетиката, принципите на хранене и как те взаимстват с нашето тяло, как могат да ни помогнат да сме здрави и същевременно да не лишаваме тялото си от важни за него елементи. Обученията, които съм преминала са за различни етапи от човешкия живот: Основи на храненето, детско хранене, хранене в напреднала възраст, хранителни разстройства, хранене при ендокринни заболявания, хранен при спорт и специфични спортни цели, бременност ( включително репродуктивни проблеми), веганство и вегетарианство, лечение на болка и здравословни проблеми чрез елиминиране на храни или прилагане на определен протокол и т.н. Също така обучения по психология, стрес мениджмънт, ментално здраве, лайф коучинг и др.

Работила съм в Близкият изток като нутриционист и персонален треньор, където натрупах огромен опит с хора, които имат различна култура и много, много здравословни проблеми в следствие на лошо хранене, климат, религия и обичаи. Всяко 2-ро дете там страда от затлъстяване, а жените имат редица ендокринни проблеми. Работата ми там ме научи на много и беше много полезна за мен! 

Това, което ме отличава като специалист е любовта ми към спорта практикувам го цял живот и това е част от процеса, него забравяйте! Обожавам  да опитвам нови методики за усъвършенстване на натурална изградена физика, чрез правилното подбиране на хранителните източници, интензивни тренировки и опознаване на човешката физика и психология!  Състезавала съм се три пъти в чужбина и България, за да приложа моя модел на хранене и спорт и да покажа, че всичко може да се случи без прием на вредни медикаменти. И да получава се, по трудно, е но е и здравословно!

За съжаление начина на живот в днешно време и производствените процеси на храните налагат постоянно надграждане на знанията за да може да се справим със сериозните и зачестили здравословни проблеми във всички възрасти. Колкото и да е жалко България вече е със завишен процент на деца и възрастни с наднормено тегло и здравословни проблеми. Навлизат нови модели на хранене, премахват се групи храни, прекалява се с други, натоварват се някои органи и психиката!

Аз искам да виждам здрави и енергични хора и деца и знам и вярвам , че това е лична отговорност !

Не е важно да сме перфектни външно, а да сме здрави и да се чувстваме добре в кожата си!

Зад успеха и постигането на целите ни е важно да имаме:

Дисциплина, търпение, да работим и да  надграждаме постоянно!

В личната си история съм минала през много и това ме насочи към тази професия, бях уморена от ходене по болници и  лекари, които само влошаваха проблемите ми!

На 19 г. страдах от хранително разстройство(емоционално хранене) в следствие на голям стрес изживян в личен план ( качих 10 кг. за 6 месеца, но за щастие се усетих на време и свалих бързо). После преминах към вегетарианство, цели 4 години, вярвайки,че това е решение. После последва много стрес в корпоративния свят, гладуване, нередовно хранене на крак, популярни диети, а от там здравословни проблеми- колити, гастрит, сколиоза, сраствания в малкия таз, репродуктивни проблеми и сблъсък със здравната система в България).На 25 вече имах доста натрупан опит и поставях основите на знанията си чрез метода проба-грешка. От тогава на сам изчетох хиляди страници и ги приложих, а храната и спорта са ми дали само здраве и щастие и няма и спомен от лошите спомени! Не забравяйте, че активния живот и правилно хранене вървят ръка за ръка и всичко подлежи на лечение!

Като майка на две прекрасни дъщери (двуяйчни близначки) искам да покажа, че нито възрастта, нито бременността са извинение за качване на килограми и трудно възстановяване – всичко зависи от Нас и положените усилия, преди и след бременност! Тук съм за всички Вас бъдещи и настоящи мами 🙂

Да преследвам целите си, да работя за себе си, да открия баланса между работа, личен живот, хоби и най-вече ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ от това, което правя е плод на горепосоченото – дисциплина, търпение, работа и постоянно надграждане!

Светът е динамичен и всичко се променя много бързо. Храната не е същата, културата при хората не е същата! Възрастта се промяна, а с нея и нуждите на тялото ни!

Здравето е лична отговорност, а храната и спорта вървят ръка за ръка и реалните ползи от това ще дойдат след напредване на възрастта. Естетическите ползи са част от процеса ! БАЛАНСЪТ е в основата!

Искам хората да си вярват повече, но да са готови и да работят над себе си!

Желанието ми е Вие, които имате нужда от помощ, да знаете, че мога да бъда ваша подкрепа и учител, който ще Ви насочва да постигнете целите си, но трябва да сте наясно, че в основата на тази промяна винаги ще седи вашето желaние „ Колко силно искате това да се случи и какво сте готови да жертвате за да постигнете  крайната цел“

А моята крайна цел е здраве, добра форма и най-важното личностно удовлетворение от това да съм полезна на хората без да предам себе си, ценностната си система и вярвания!

С уважение,

Линда Робертович