Женската красота!Изградете по добра визия с няколко лесни стъпки, всичко започва от съзнанието!

Всеки човек се ражда с комбинация от определени гени в себе си.

Едни са добри, други не толкова. Въпроса обаче е как ние ще съумеем да ги използваме и как ще ги разчетем.

 

За съжаление доста малко хора, поне по мое наблюдение познават родословието си добре, обикновено се познават родителите на нашите родители и историята приключва до тук.
Опознавайки нашите корени, кой как е изглеждал, какво е учил, с какво се е занимавал и т.н. може да ни даде много голяма представа за самите нас и какъв е потенциална ни.
Гените са кодове, и ако ги разберем може да ги развием и използваме.

Чувствайте се комфортно с гените, които имате – това е част от историята на твоя род.
И така какво се случва често с голяма част от нас, които искат определена визия, но я нямат по дадена причина?
Нека да спомена, че аз също съм била от този тип момичета, но намерих начин да променя това, което не харесвам и да прикрия това, което не мога да променя. Това обаче изисква действия и жертви, които не всеки е готов да предприеме и често цял живот обвинява, оплаква се и не предприема конкретни действия!

ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ НАС!

И преди съм писала, че гените и таланта са само думи, ако човек не работи за да развива това, което му е дадено!

Когато се погледнем в огледалото, повечето от нас наистина се съсредоточават повече върху това, което не им харесва във формата им, независимо дали това са големите бедра или малки гърди, дължина на краката, ханша, лице или друго. Повечето дами се компресират, вместо да започнат да работят над това. Знайте, че може да не може да промените нещо на 100 %, но винаги може да е по-добре, от колкото, ако просто оставим нещата и се самосъжаляваме!

С течение на времето и модата, ние виждаме телата си по скоро като нещо декоративно, а не като инструмент.
Ние виждаме телата си като нещо, което трябва да се гледа, а не да се използва и да се цени.
Пример е това, което се случва последните години от към разкрасителната индустрия. За съжаление контрол няма и естетическото поне според мен излезна от рамките на красивото и лицеприятното.

Да цениш и развиваш тялото си чрез себе-уважение, правилно хранене и физическа активност е съчетание от желанието ни да изглеждаме добре, но и да сме здрави, енергични и отговорни за собствените си избори. Не на последно място това е пример, изгражда дисциплина, характер, знания и това се предава на хората около Вас, на децата и т.н.

Истината, е че ние се придържаме към жените, които виждаме в списанията и по телевизията, филмите и билбордовете от момичета. Така развиваме отрицателна представа за себе си, която често води до различни проблеми.
Медиите изобразяват идеалната жена като супер модел, което ни прави по-трудно да оценим едно тяло, което не е толкова съвършено.
Аз лично много исках да съм модел като дете, стаята ми беше цялата с плакати на супер моделите от 90те. Е така и не пораснах повече от 166 см. и трябваше да се премиря. Въпреки, че има и операция за издължаване, WOW и има хора, които си го причиняват !!!

В годините модата за женската красота доста се измени, но визията за високи и слаби момичета винаги според мен ще остане в основата. За съжаление в момента в доста места по света, включително и нашата модерните и популярни дами са плод на пластичната хирургия и са модели за подражание. Лица без душа!! Лица, които са едни от най-популярните и красиви дами, а нямат място, което не е претърпяло операция и промяна!

Аз лично вярвам, че всяка жена може да бъде най-добрата версия на себе си при това влагайки не чак толкова усилия.
И съм за това да сме уникални и себе си!
Започва се с няколко стъпки, отдаденост и разбира се желание.
Разбира се някои се раждат с много природни дадености, но да не забравяме, че красотата е и въпрос на вътрешни качества, харизма, мироглед! Красотата е съвкупност от външни и вътрешни качества!

Стъпки в промяната и как да бъдем такива, каквито искаме!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Изграждане на по-добро самоизображение 

Ставайки сутрин и поглеждайки се в огледалото, благодарете за това, че сте част от света и се усмихнете на себе си. Мислете позитивно и не забравяйте, че огледалото има памет. Ако се погледнете в огледалото и гледате негативно, ще имате и негативен самообраз. Превърнете вашите негативи в позитивни 🙂
Вместо да казвате: „Аз съм с наднормено тегло,“ се гордейте, че сте постигнали някаква малка загуба на тегло. Вместо да се концентрирате върху това, че трябва да загубите още 25 килограма, бъдете развълнувани, че сте загубили три килограма и сте готови за страхотен старт.
Знайте, че е въпрос само на търпение и време. Трябва да съумявате да се обличате правилно според физиката си и да подчертавате това, което харесвате. Правилно и съответно грешно подбраните дрехи са много важни за цялостната визия. Забравете за модата тази година, тази есен и т.н., тя не е за всяка фигура.
Ако не харесвате нещо в лицето си, помислете коя промяна в него ще подчертае чертите, на лицето си които харесвате и ще прикрие другата. Не гледайте само това, което не харесвате в лицето си, гледайте това, което обичате и го подчертавайте. Погледа и усмивката за мен са основата на едно лице!
Правилно и умерено гримираното лице е изкуство, на което всяка дама може да се научи. Въпрос на желание
Какъв метод ще използвате дали професионален или вие самите ще се погрижите зависи от Вас. Изхождайте обаче от чертите на лицето си, а не пак с това,че в момента има мода как трябва да изглежда женското лице!

Мислете за решенията (положителните), а не за проблемите (отрицателните.)

2. Направете „щастлив“ списък.

Запишете 10 неща, които харесвате в себе си вътрешно и външно. Всеки ден, казвайте пет от тях на себе си, когато се събудите. Ако го включите, ще обръщате повече внимание на това, което казвате и ще го усъвършенствате, а не само на това, което не харесвате или не правите.
Уверете се, че поне някои от елементите в списъка не са свързани с външния ви вид.

3. Не подражавайте и не се сравнявайте с другите.

Няма лошо да имате идоли и хора, на които се възхищавате, но не се вманиачавайте да бъдете като тях. Непрекъснато сравняване и гонене на тази цел Ви отдалечава от собственото Ви АЗ. Живеем в общество на клонинги и жени, които искат да са идентични, бъдете себе си, бъдете уникални и различни! Няма по привлекателна жена от тази с усмивка и интелект. Работете над личността, а не само над визията.

4. Бъди строги и самокритични към себе си, но умерено.

Всеки човек, който е постигнал нещо в този живот, за което се е борил знае, че това е плод на характер, усилия, лишения, самоконтрол, дисциплина. Често границата е тънка и човек може да се самонарани от амбиция, комплекси, желания!Вслушвайте се в мнението на приятели и семейство, асимилирайте и анализирайте гледните точки. Но недейте да игнорирате. Бъдете нежни и гъвкави със себе си, бъдете активни и слушайте какво ви казва тялото Ви. Обичайте се!

5.По дрехите посрещат, по държанието изпращат – факт

Стила, ако го нямате, може да го придобиете и да се научите кое и как да прилагате.
Облечете най-доброто според физиката си. Ако сте по пълни не носете прекалено широки дрехи, за да скриете теглото си. Това не Ви прави по-малки, напротив. Обличайте стилни и класически модели, които хем да прикрият това, което не харесвате, хем да подчертаят това, което е красиво. Пак казвам, модата е за дами с идеални фигури и пак не означава,че щом е модерно е красиво. Аз лично не обичам да си купувам модерни неща, правя го само ако ми харесат, стоят ми добре и знам, че след 2 години пак мога да ги нося. Класическото е вечно!
Същото е и с твърде тесните дрехи, които са впити. Клиновете са удобни, но не за за всеки, а и прекалено тесните дрехи, не са препоръчителни за кръвообръщението и допринасят за появата на целулит. Носете най-удобното и най-доброто за вашия тип тяло и освен,че Вие ще изглеждате добре и ще се чувствате добри – стилни и елегантни!

С малко приспособяване на нагласите, можете да увеличите своето собствено изображение и да се радвате на уникалните си черти и обаяние!

Искам да завърша с един цитат от велик човек и се надявам, че с тази статия ще вдъхновя поне една част от жените да бъдат най-добрата версия на себе си и усмивката никога да не слиза от лицата им и както казва Чарли Чаплин:

„Жените нямат недостатъци, те имат особености“

Автор: Линда Робертович
www. Healthsportspirit.com