1. Сваляне на мазнини и запазване на Мускулна маса

полезна-храна-в-чинияИзградили сте вече мускулната маса, която сте искали и остава само да се изчистят мазнините. Тъй като има различни методики за покачване на маса, голяма част от тях водят точно да покачване и на % мазнини в тялото, нещо, което аз смятам, че е ненужно, остаряло е и може да бъде избегнато и да не се стресира организма после.  Ако все пак сте от тези, които искат да се разделят само с мазнините ето няколко съвета.

Тренировките пак са съчетание между кардио и силови, като силовите може да са вечер или след кардиото сутрин, честотата зависи от формата и времето, с което разполагате. Тук обаче е добре да има протеиново хранене 30 мин. преди кардиото, което да не позволи да се загуби мускулна маса. То може да е под формата на белтъци/ Протеин Изолат. Малко хора могат да консумират месо за закуска, а и все пак не трябва да ни е тежко, но ако можете чисто телешко или птиче месо е хубав избор. Аз лично се чувствам по-добре и леко от консумацията на белтъци или месо, вместо суроватъчна пудра.

След закуската може да се консумира чисто кафе, зелен чай, Витамини и Минерали, Л карнитин, Фет бърнер, БЦАА, Глутамин, Кре Алкалин, в зависимост от нуждата и желанието. Внимавайте обаче с консумацията на кофеин и другите съставки в добавките за горене на мазнини. Винаги четете етикета, като моят съвет е д започвате с половин доза от препоръчителната!

Ако силовата тренировка е веднага след кардиото, лично аз доста често правя пауза от 5 – 8 мин. Хапвам палачинка от белтъци с 50 гр. въглехидрат – банан, стафиди, фурми, оризовки и продължавам. Може и доза протеин. Ако тренировката е вечер пак се запазва правилият баланс между мaкронутриентите за деня, но въглехидрата е по ограничен, протеин според личните нужди и това как ни се отразява кардиото през този период. Умерена към по-интензивна тренировка е желателна, а след нея вечерята да е лека от чисто месо със зеленчуци! Преди лягане може да има още едно хранене от протеин ( пудра, извара, цедено мляко) ядки!

Автор : Линда Робертович

www.HealthSportSpirit.com