Съветите на Анелия Талиб  „Patricia&Amer Beauty Center“

Красотата е цел на всяка жена, всички ние искаме да се чувстваме и изглеждаме добре.
Първото, което всеки от Нас вижда в околните е лицето и усмивката.
Красивата и поддържана кожа са напълно достатъчни за да се чувстваме добре, декоративната козметика
е допълнение към това!
И двете с Анелия сме на мнение, че красотата на една жена трябва да е отговаряща на възрастта и да остаряваме с достойнство!
Поговорихме за професионална грижа за кожата и какво е на-доброто като процедури и козметика даващи самочувствие и естетика.
Приятно четене 🙂

Линда: Здравей Анелия, представи се на читателите и от кога започна да се интересуваш и занимаваш с професионални козметични грижи, каква беше мотивацията ти?
Анелия: С козметология се занимавам от 2012г. с откриването на първият ми бюти център в Ливан.
По образование съм финансист и преди това съм работила в тази сфера няколко години.
Реших да се занимавам професионално с това във връзка с преместването на семейството ми в Ливан.
Завършила съм специализиран курс към Селект Козметикс и продължавам да се обучавам и надграждам.
Заминаването ми в Ливан и работа ми там ме накара да обикна тази работа и открих, че това е професията, с която искам да се занимавам и да се превърне в моя работа занапред.

Линда: Какво показва твоята практика, кои са основните фактори и проблеми,с които се сблъскваме и оказват влиянието върху кожата на лицето?

Анелия: Замърсената околна среда влияе силно върху състоянието на кожата. Процесите на стареене се ускоряват, появяват се първите бръчки, пигментация. Сухотата и отпуснатостта на кожата се увеличават, провокират се екземи и алергии, атопичен дерматит. Истината, е че фините прахови частици полепват напълно неконтролируем върху кожата, причинявайки увреждане на ДНК и преждевременно стареене.
Полицикличните ароматни въглеводороди водят до хиперпигментация на кожата ни. Отделно летливите органични вещества провокират атопичен дерматит и екзема. Тежките метали пък причиняват пигментация и хиперкератоза ( Прекомерно вроговяване на епидермиса, при което той задебелява).
Озонът пък причинява липидна пероксидация, с която е свързана появата на възрастови пета и бръчки.
Да не пропуснем и цигареният дим, който предизвиква разграждане на колагена, важи и за активните и за пасивните пушачи.

Линда: Аз съм на мнение, че здравословното ни състояние е в основата на добрият външен вид на кожата, ти съгласна ли си с това? При голяма част от момичетата с проблемна кожа стои непоносимост към дадена храна, хормонален дисбаланс. Сблъсквала ли си се с такъв проблем, процедурите да не помагат?

Анелия: Абсолютно съм съгласна с теб, нашата кожа е огледало на нашето вътрешно състояние.Винаги когато има проблем той е в следствие на стрес, здравословно състояние, околна среда и пропусната превенция и грижи. Аз лично съм заложила на висшият пилотаж в апаратурата и продуктите с които работя.
Hydra facial е услугата, с която посрещам моите клиенти, но когато се срещна с клиент, който има нужда от лекарска помощ го препращам към съответния специалист за да се установи чрез нужните изследвания от къде идва съответния проблем.
Това е един танц между мен и клиента и желаните резултати идват в комбинация от правилна диагностика и лечение. Поддържащите процедури в козметичния център е много важен момент, продуктите за домашна грижа също. Когато клиента следва своята програма, продукти, процедури, то тогава постигаме желаните резултати.

Линда: Така е, аз в моята сфера съм също на мнение,че нещата са индивидуални и трябва да се следват определени стъпки според отделният индивид, за да имаме краен и благоприятен резултат.
Кажи ми сега, живеем във времена, в които има тонове козметика, информация и процедури. Не знам дали си внушавам, но имам наблюдения, че по-младите жени и дори момичета в ученическа възраст изхабяват свежия вид на лицата си по-бързо от преди 10-15г. Мръсотията в градовете, храната, лошите навици, липсата на хидратация и други.
Какви са наблюденията ти сред клиентите ти и какво би посъветвала като процедури за млади жени и момичета?

Анелия: Замърсяването на въздуха на планетата е тенденция и е факт. 34,5 млрд. тона емисия годишно на CO2–въглероден диоксид. В света има 1,2 млрд. Коли, 11 млрд. изпушени цигари дневно, тежка промишленост – 1600 места по света са с завишени нива замърсяване. България се нарежда в първенците в света по смъртност заради мръсния въздух.Статистиката по света доказва това замърсяване постоянно и алармира.

Във връзка с гореспоменатото, компанията „Selvert Thermal“ създаде Urban Respons серия продукти, които перфектно защитават външните слоеве на кожата благодарение на комплексна система от иновативни активни вещества.
Бих посъветвала клиентите да започнат с Urban Respons, която създава защитен щит срещу замърсяването и вредните фактори на градската среда.
Засилва защитните механизми на кожата и възстановява снабдяването и с кислород.
Стимулира естествените репаративни механизми на клетъчното ДНК, предотвратява оксидантния стрес и образуването на свободни радикали.Почиства кожата и я предпазва от замърсяване и опасни токсини като оксигенира, хидратира и придава свежест и блясък на кожата.

 

 

 

 

 

 

 

Другата процедура е Hydra facial. Тя е за дълбоко почистване и хидратация.
Интегрирана три компонентна система на принципа на Вортекс технологията .
– Ексфолиация без абразивни частици
– Мултифункционални серуми
– Контролирам вакум
Дюзата на Вортекс технологията е революционна нова система – спираловидно завихряне на течност или въздух.
Технологията се използва за премахване на роговия слой на кожата като по този начин се постига стимулиране на деленето на клетките на епидермиса. Резултата е изглаждане на фините линии, свиване на порите, отстраняване на пигменти и неравности, хиперкератоза и лющене на кожата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мезотерапията е третата терапия, която препоръчвам – доказано е че когато се започне на време с нея, клиентките могат да не стигнат до филъри. За разлика от филърите които имат гелообразна текстура, мезотерапията е течна и със нея по никакъв начин не можем да навредим на клиента. Чрез нея караме кожата да работи.
Това са процедурите, с които съветвам всички клиенти да започнат. Първо с почистване и хидратация и постепенно да минат към други и следващи етапи – антиейджинг, лифтинг, пигментации и др.

 

Линда: Добре, сега ще мина към тема, която е важна за спортуващите и спазващи режим дами. Всички знаем,че когато подлагаме тялото си на калориен дефицит и тренираме, лицето е първото, което страда. Подпухнали очи, тъмни кръгове, бледо и уморено лице.
Кои са процедурите, които препоръчваш за бързо възстановяване, хидратация и съживяване на свежестта на лицето и колко често трябва да се правят.

Анелия: Спорта и храната са елементи, които балансират стреса и са основни фактори да сме здрави и красиви. Подходящата програма за процедури да е сияйна и свежа една кожа, която препоръчвам е както следва:
4 процедури Hydra facial  и 4 мезотерапия.

Първите 3 са на интервал от 10 дни. 4-та е поддържаща е препоръчително да е 14 дни след 3-та процедура.При рязко отслабване и увисване много силен ефект имат тук HiFU радиочестотен лифтинг.

За всички клиенти се изработва индивидуална програма според индивидуалното състояние на кожата. Персонализираната програма е необходима, защото когато започнем да работим кожата показва от какво имаме нужда. Ние трябва да уважим тези нужди за да постигнем желания резултат.

За тези които не са любители на мезотото алтернативата е без-иглена мезотерапия или електропурация. И пакетни терапии –  пептиди, стволови клетки, хиалурон, жен-шен.

Линда: Кои популярни процедури за лице би отрекла и защо? Обикновено в козметичните салони има толкова много избор, че аз лично се обърквам кое да избера.

Анелия: Точно в това е въпросът. Козметолога следва да препоръча и изготви програма за клиента, която е персонализирана за неговата кожа и състояние. Това което аз мога да кажа от свое име, е че не работя почистване с пара и не съм привърженик на агресивните процедури за лице. Предпочитам дермабразио и хидрафейшъл, защото почистваме и стягаме кожата. За мен е удоволствие клиента да си тръгне от студиото и да изглежда в перфектно състояние, а не да бърза да се прибере в къщи и една седмица да не се покаже.

Това е моето мнение, много важно е да бъде избрана една програма правилно.Посещавам всички обучения не защото имам всички професионални апарати и продукти, а защото когато дойде клиент и ми разкаже каква процедура му е правена или препоръчана, аз да мога да работя в допълнение и да удължавам ефекта на това което е правено до сега.

Линда: Коя или кои са най-ефикасните процедури за лице след 30 + когато
вече трябва да започнем по-сериозна грижа за лицето си? Филърите и хилауроновата киселина, пептидите и
микронидълинг, химическите пилинги или лазерното подмладяване, ботокс? Как би ги
подредила във възходящ вид според ефект – заплащане?

Анелия: Пак ще го кажа – хидратацията е в основата на всичко.
Започваме с дълбоко почистване и хидратация.
След това мезотерапия която е с пептиди, хилауронова киселина и органичен силиций.
Като според мен и моят любима е мезотерапията с продуктите на Filorga .

Аз лично обичам да комбинирам мезотерпия с Pistor Eliance и с микронидълинг дерморолер.
Като програма е: с пистолета на 14 дни и междинно дермаролер ( 7 ден).
Химически пилинг на Filorga и Silvert преди мезотерапията за да почисти кожата и да проникнат по добре продуктите.
Лазерното подмладяване съм го оставила на лекарите, които да го прилагат.
Преди филъри препоръчвам клиента да мине през HiFU и радиочестота и тогава да се поставя филъра.

Линда: Има ли процедури, с които наистина за 5 месеца да преобразим лицето си и да хвърлим в кофата тежките гримове, които прикриват несъвършенствата?
Анелия: Нашите клетки умират и се раждат нови на всеки 28 дни. Този период е много и за него може да се постигнат страхотни резултати, когато е препоръчана правилната програма и е препоръчана подоящата домашна грижа. Ние вече дадохме 2 примерни програми как това да се случи.

Линда: Вида кожа е различен при хората и често само допринасяме за проблемите да станат по-сериозни. Сухата кожа изисква постоянна хидратация, мазната от своя страна се опитваме да поддържаме в нормално състояние и да не лъщи толкова.
Били казала по един домашен вариант и козметична процедура за двата типа кожа по отделно.
Кои са топ 3 марките на Българският пазар според теб за домашна?

Анелия:И двата типа кожа имат еднаква нужда от хидратация. Мазната кожа също много често се дехидратира. Ако прекаляваме с пресушаване на мазната кожа ще постигнем обратен ефект. Тя има защитна реакция и започва да бълва повече себум. Тоест при мазната кожа е важно да ползваме балансиращи и матиращи продукти, но те трябва да съдържат и хидратиращ компонент.
За мазна кожа – серията на Selvert Thermal със стволови клетки от люляк и техният бестселър гел с протеинов екстракт от охлюв.
На Filorga – баланс серум e много подходящ и на Bergman – Multitask е също страхотен продукт – на основа на бетаг-люкан. Възстановява имунитета на кожата.Той е по-висок клас!

За суха кожа- Selvert Peptide Lif + крем с протеинов екстракт от охлюв пак на Selvert.
На Filorga серията Skin Perfusion и на Bergman – Time stop.
Попитаме да препоръчам 3 марки и аз за това предложих марки кoito не се откриват в аптеките, а е към професионалните терапии.
Моите наблюдения са обаче че повечето клиенти са с смесен тип кожа. В тези случаи препоръчваме продукти, за отделните зони и според типа и.

Линда: Искам да попитам за продукт, който смяташ че е наистина ефикасен за намаляване на порите на лицето. Фондьотена, кремовете и лятото, лично на мен ми се отразяват така,че порите се разширяват повече и това не ми харесва. Ползвам различни маски с хума, мед, белтък, сода и др. Но сложа ли козметика пак се получава този неприятен ефект, въпреки,че е видим само за мен. Какъв лосион или трик да ползваме?

Анелия: Домашните продукти са хубави, но често отключват алергии без да го подозираме.
Почистващия продукт е хубаво да е пяна за по мазните кожи, а за по сухите кожи вид тоалетно мляко. Тоника трябва да го има винаги за защото той връща нормалното Ph на кожата, като при мазната той е балансиращ, а при сухата хидратиращ – гел с охлюв е най-добър.От горе вече фактор за лицето под формата на крем – Dermedik 50 + IR с инфраред.
Декоративната козметика бих препоръчала на Sothys – различни според типа кожа, антиейджинг, за пигменатция, други!

Линда: Всички знаем колко е вредно слънцето за кожата ни. На морето обаче за да се предпазим полагаме различни млека и олиа на лицето и тялото си. Проблема при мен лично е, че сложа ли защита от подобен вид на лицето си, порите се запушват и лицето ми се възпалява и отделно започват и проблемите с петната. Ползвам след плаж различни аптечни противовъзпалителни продукти, но не помагат винаги.За това освен хидратиращ крем избягвам друго. Моля те за съвет и как да се справим с това!

Анелия:
Винаги преди слънцезащита трябва да сложим хидратиращ продукт за да не проникне слънцезащитния продукт в дълбочина. Хидратиращ но не мазен.Аз не обичам да казвам, че има продукт, който е подходящ за всичко, но този е наистина вълшебен с охлюва и за това, го споменавам толкова – свива порите, регенерира, действа като превенция при пигментации има и противо-възпалително действие.

Линда: А какво да правим на плажа след като влезнем във водата?

Много подходящ продукт е мицеларната вода с хиалуронова киселина на Dermedic. Почиствамe си лицето с нея и поставяме фактора отново.
Важен е момента, че продукта за лице е различен от този за тяло. Има специализирани продукти за лице.Те са фактор 50 и с по-лека текстура, така че да нямаме тези проблеми!
За след плаж Multi Task на Bergman, защото той има противо-възпалителен ефект и засилва имунитета на кожата и има плътност заради състава си и ще въздейства много положително върху чувството на опънатост, което е характерно след излагане на слънце в комбинация с морска вода.

 

 

 

 

 

 

 

Линда: Добре, поговорихме за грижата за лицето, сега обаче искам да попитам за няколко процедури за тялото.
Най-големият проблем на жените – отслабването и целулита. Аз като нутриционист и треньор, знам колко е важна храната и спорта за добрият външен вид на кожата и за това, тя да не се отпуска при спазване на режим за отслабване. Лично аз съм вманиачена на тема лосиони и хидратация на тялото от тинейджърка и смело мога да кажа, че това плюс дисциплината ми с храненето и спорта са ми помогнали да се запазя без целулит на 35 г. Като искам да отбележа че ходя на солариум от над 15 г., но го правя разумно.
За съжаление се случва така, че при някои дами е наследствено, в следствие на хормони, поради килограмите и водната задръжка, а при някои вече от лоши навици дори и да са слаби.
Много искам да разбера професионалното ти мнение за Криолиполизата. Страхотно рекламиран метод, но аз лично не познавам никой, който да потвърди ефекта му с личен опит. Скептична съм защото, ако е това за което го описват няма да има хора с наднормено тегло, ако го ползват.

Анелия: На мене лично това ми е любимият апарат и нямам клиенти, които нямат ефект от него.
Криолиполизата е неинванзивна алтернативна на липосукцията и безболезнена криогенна технология, която елеминира излишните мазнини. Ефективно регулира локални мастни натрупвания с помощта на контролирано охлаждане до -8 в комбинация с вакум. Криолиполизата действа като извлича постепенно телесната топлина от подкожните нива на мазнините, целта на процедурите е трайно намаляване на подкожните мастни депа в третираната зона.

Зоните на приложение са: корем, двойна брадичка, бедра, ръце, паласки, бричове, колене и гръб.
Процедурата не трябва да е под 70мин. за да може да проникне охлаждането в засмуканата тъкан когато температурата достигне -8 гр. Ефикасността на тази процедура е свързана с реакцията на мастните киселини към значителните промени в температурата. При охлаждане на мастната тъкан от-8 градуса, 3 от мастните киселини в клетката кристализират и така охладената мастна клетка губи своите жизнени показатели.
Целта на процедурата е чрез замразяване на 3 от 5-те основни мастни киселини, да постигнем кристализация на поне 30 % от мастните клетки от тази зона при 1-т процедура.
След тази обработка започва естествения процес на изхвърляне на мазнините чрез лимфната система. Метода е базиран на естествените процеси на тялото, мазнината се отделя и изолира, а останалите тъкани оставят защитени.
Апарата който аз ползвам е COOL TECH. Аз нямам клиент който да няма резултат от тази процедура.
Разбира се трябва да се спазва хранителен режим, защото там където е имало мазнина би могла да отиде а друго място.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Линда: А какво ще кажеш за Venus Legacy , VelaShape 3, мезотерапия? Скептично съм настроена за това загряване на кожата + вакума. Имам 6 процедури направени през 2 седмици преди година и нямаше никакъв ефект, по скоро имам чувството, че ми изтъня кожата! А държа да отбележа,че имах малко целулит на дупето в следствие на гинекологично лечение. Изчистих го с тренировки и хранене почти на 90 %.

Анелия: И двата апарата са едни от най-добрите в света. Ще обърнем внимание на това какво е радиочестотата. Мултиполярната радиочестота действа бързо и без болка. Хомогенна топлина до дълбоките слоеве на кожата стимулирайки производството на колаген и еластин, свивайки фибробластите, които са разположени между мастните клетки.
Чрез вакума дренираме и стимулираме кръвообращението.
Те са подходящи преди криолиполиза за да хванем повече мастни клетки. Ако няма мастни натрупвания, а водна задръжка не е препоръчително да се работи с вакум. Много е важен специалиста, който прави процедурите.
Мезотерапия е страхотен метод и съм за с двете ръце. Така, че :
Радио честота VelaShape или Icoone – Криолиполиза – Почивка седмица – Мезотерапия
И пак повтаряме!
Интересен апарат е новият Icоon lazer. Включва рободерм ,иновативна патентована технология, която съчетава ново поколение независими микростимулатори със силата на лед и лазер. Тази авангардна комбинация предлага много ефективна стимулация на кожата за премахване на различни видове несъвършенства !

Линда: Като край на интервюто, какво би казала на всички дами, като обобщение на разговора ни?

Анелия: Бъдете щастливи,защото когато сме щастливи сме и красиви !!!

Надявам, се  да сме били полезни. Аз вярвам, че се получи наистина едно много информативно и стойностно интервю!
Благодаря на Анелия Тaлиб и „Patricia&Amer Beauty Center“.

Линда Робертович
www. HealthSportSpirit.com