Дарина Господинова професионален Makeup Artist

Линда: Здравей Дарина, радвам се, че се съгласи на това интервю! Разкажи малко повече за теб, кога започна да се интересуваш и занимаваш с професионален грим?

Дарина: Здравей Линда! Благодаря за интереса към професията ми! Професионално с грим се занимавам от 2005г, а интереса ми датира от съвсем малко момиченце.

Линда: В последните 3 години интереса към грима и различните продукти за кожа се увеличиха многократно и това се превърна в много важна част от ежедневието на жените. Кога е добре да започне да се гримира една жена/момиче според теб и смяташ ли че декоративната козметика е препоръчителна за момичета под 16 години?

Дарина: Като майка на 11 годишно момиченце ми се иска този интерес да се позабави малко. Но дъщеря ми много умело започва да използва леки глосчета, хайлайтър. Желанието ми е първо да се научат как да се грижат за кожата си, хидратиране и почистване. И след като изградят нужната култура да започнат с грима. Най-добре е момичетата под 16 годи да използват леки, тониращи BB кремове. Спирала, глос и не мога да подмина любимият имхайлайтър.

Линда: Коя е най-добрата основа за грим, хидратиращ крем, специализирани основи, крем с по-богата текстура или директно нанасяне на Фондьотен?

Дарина: Най-добрата база е съобразената с типа кожа, база. При мазна кожа се използва матираща, а при суха кожа  хидратираща. При всички случаи поддържаната, чиста и нахранена кожа се гримира благодатно. В този случай може да пропуснем базата и да започнем с подходящият фон дьо тен.

Линда: Има ли Фон дьотени за различните типове кожа и кои би препоръчала хидрaтиращ, матиращ, BB или CC крем или друг вид?

Дарина: Да, фон дьо тените са според типа кожа.За младите момичета препоръчвам BB и CC, момичетата със смесена и мазна кожа е нужно да използват матиращи.А зрелите дами богати хидратиращи продукти.

Линда: Аз ползвам матиращ фон дьо тен, руж или пудра за контур. Често обаче става неравномерно след 1 час, а и имам усещането,че лицето ми е мръсно и нямам търпение да го измия. На клиповете съм забелязала, че слагат толкова много продукти – основа, коректoр, фон дьо тен, хайлайтери, пудри… Как се постига това без да е много и да стои като маска на лицето и да не стои неравномерно?

Дарина: Да.Тук вече е въпрос на технически умения. На почистено лице се полага дневният крем, след около 15 минутки можем да започнем с грима.Първо поставяме фон дьо тен. Като го правим с качествена четка или гъбка. След това матираме лицето с пудра с широка четка. И едва тогава по-умелите могат да започнат със скулптурирането на скули, носле и челюст.Ако не ни се отдава можем просто да се усмихнем и да положим руж на най-изпъкналата част от бузката. За да стои нежно и без петна е нужно да използваме качествени гримове и четки.

Линда: Тренировките и грима! Според много козметици това е много вредно за лицето, но голяма част от дамите тренират сутрин преди работа или вечер след, като грима вече е бил нанесен. Какво би посъветвала за избор на продукти, марки, хитрини ?

Дарина: Категорично съм против тренировка с грим при започване на деня. Първо не правим услуга на кожата и не можем да очакваме грим след качествена тренировка. Тренирайте само с дневен крем и след душа, положете лек грим за около 10 минути. Ако тренираме след работа, грим едва ли е останал от сутринта. Но ако имаме важна среща и държим да сме на ниво, то отново ще обновим грима си след тренировка. Заложете на качественото почистване и грижа при специалист. Така без грим ще сте на ниво в залата, а след тренировка ще са ви нужни малко усилия,за да грейне лицето ви с грим.

Линда: Кой за теб е най-добрият продукт за прикриване на тъми кръгове ? Обикновено коректорите подчертават фините или вече по-изразени бръчки около очите.

Дарина:Течният коректор.

Линда: Дарина били изброила топ 5 марки за декоративна козметика, като да присъстват и по-достъпни и марки?

Дарина: theBalm, Revlon, Catrice, Essence, Nyx

 

 

 

 

 

 

 

 

Линда: Да минем на очите и тяхното подчертаване. Какво ти е мнението за перманентния грим, като очна линия, контур на устни?

Дарина: Мисля,че е крайно ангажиращо да изглеждаш по един начин във близките 2-3 години. Въпреки, че съм дипломирана в това изкуство, не бих го избрала за себе си.

Линда: Миглопластиката и Микроблейдинга са новото любимо средство за постоянна красота на дамите. Мислила съм си много пъти за миглопластика, защото наистина понякога ми омръзва от слагането на спирала, но пък от друга страна миглите си окапват, изтъняват и в един момент не се ли стига до постоянната нужда от носенето им ?

Дарина: Миглопластиката е огромно удобство, ако е изградена от професионалист. Изисква обаче качествена поддръжка на 3-4 седмици, тъй като нашите мигли се сменят непрестанно. Като всеки процес в тялото ни. Раждат се, растат, падат и на тяхно място излиза ново косъмче, на което вашият миглопласт ще залепи нов удължител. Тук съм с две ръце ЗА!

Линда: Микроблейдинга препоръчваш ли го и защо? Има ли как да се премахне, ако стане грешка с формата на веждите?

Дарина: Препоръчвам го ако се налага. Грешка с формата е малка вероятност, ако сте проучили и избрали сертифициран специалист. Мен ме притеснява цвета на пигмента, който се променя различно като цвят и за различно време на мазна, на суха и смесена кожа. И никой не може да гарантира за колко време ще избледнее пигмента на вашата кожа. Микроблейдинга е най-естественият и безболезнен метод за изграждане на вежди. Само подбирайте специалиста.

Линда: Какви са в момента тенденциите? Oще ли се запазва силният грим, контури и обемни мигли или в световно ниво започва малко да се предпочита невидимия грим придаващ естествен и свеж вид?

Дарина: В ежедневието е грим без грим. Контурите и миглите винаги ще са привилегия на дамите, когато имат повод и желаят да бъдат впечатляващи!

Линда: Какви съвети би дала за дамите които искат по плътни устни, но не искат да поставят филъри. Аз знам, че тъмните червила оптично намаляват устата, а според мен и мазните и по брукатени. Мата е най-добрият вариант според мен, така ли е или греша?

Дарина: В момента са най-актуални и удобни матовите червила, които издържат до 8 часа. Светлите тонове са за предпочитане при малки устни, но нека да са добре очертани с молив. Силиконовите продукти за устни оптически ги уголемяват.

Линда: Като дойде момента за премахване на грима, кой е най-добрия начин за измиването му вечер и какъв да е нощния начин за регенерация крем или серум? Питам защото аз често използвам билкови сапуни, които не изсушават, природни средства за скраб, а за лосион Розова вода и мицеларна.

Дарина: Според козметика, на който аз се доверявам е нужно да почистваме лицето с мицеларна вода.След което измиваме с подходящ продукт.Подсушаваме и нанасяме крем за младите и серум за зрелите момичета.

Линда: Какво би посъветвала жените, като край на интервюто ?

Дарина: Красотата и здравето вървят ръка за ръка. И всичко започва от вътре на вън. Да изберем качество на мислите, качество на общуване, на хранене, сън и подходящи тренировки! Щастливата жена е красива жена! Гримът е последният щрих за обичащата себе си,красива жена!

https://www.facebook.com/grim.darina/