Предполагам някои от Вас са попадали на думата „ЗОНАТА“, звучейки малко страшно в началото.

„ЗОНАТА“ книга написана преди 25 години, която дава началото на много промени в САЩ когато излиза. Основната причина за това, е че хората започват да разбират погрешният начин на хранене, а именно прекалено многото въглехидрати от лоши източници, мазни храни приготвени с транс мазнини и редица още грешки. Факт е обаче, че и Американската нация е лесна за манипулиране и убеждаване, стига да видят рекламата.
Зонтата обаче е доказан режим и има страшно много последователи сред звездите в Холивуд, елитни спортисти от NBA, MLB, бокс, както и много кросфит маниаци в последните години.
Основата на „ ЗОНАТА“ е баланса между храните и факта, че тя е наричана противо-възпалителна диета. Защото почти всички възпалителни процеси в нашето тяло са вследствие на лоши хранителни навици.
И така през последните няколко години стана популярна и тук, като безспорно аз мога да кажа, че това е наистина действащ режим, ако сте готови да смятате, мерите, готвите и наистина сте търпеливи. Но това важи за всеки добре написан хранителен режим.
Моят начин на хранене и режимите, които аз изготвям са доста близки до зоновото хранене с това изключение, че аз използвам баланса при Макронутриените по друг начин и изключвам определни храни, имам си моите тайни 
Защо реших да предложа режим изготвен по Зоната ще попитате?
1. Първата причина,е че режима е здравословен, а за мен това е най-важно.
2. Втората 80 % от хората, които са се захванали с четенето на книгата не могат да разберат за какво става въпрос. За масата от хора думата Макронутриенти и кои са те е непозната. За повечето хора основните хормони, участващи в преноса на приетата храна до мозъка, мускулите, черния дроб и т.н. са неизвестни. За часта с Айказаноидите и блоковете изобщо няма да споменавам сега.
3. Третата причина, е че това неразбиране над материята в книгата демотивира хората и ги отказва, а това от своя страна не решава проблемите със здравето и с килограмите.
4. Четвъртата причина, хората са устроени така, че искат винаги да е лесно и когато попаднат на реклама на книгата, която казва колко е лесно всичко в Зоната, как няма лишения и т.н. те се втурват да я купят и после тя остава накъде по шкафовете да събира прах. Не е чак толкова елементарно, за това и в последствие има още няколко книги.
5. Последната причина, е че аз знам какви са ползите от това хранене, но също така знам къде са слабите места. Знам как да съчетая храната, така че не само да се преборите с Метаболитен синдром, Диабет, автоимунни и други, но и да свалите излишните килограми, които и да задържите за напред.

За това, ако сте фен на режим „ ЗОНАТА“ , но не знаете как да я приложите, то аз ще Ви помогна към пътя на промяната. Ще получите кратък аналог на книгата с основните правила и какво реално става с вашето тяло, готово меню което само да приготвите, без излишни изчисления и смятане. Режима включва допълнителни материали за улеснение и прилагане!

Здравето е нашето най-ценно съкровище, не го пренебрегвайте!